Sep 2, 2017

VII. BARK.HU Tiszalúci Pergető Kupa 2017.

A versenyre nevezni 2017. augusztus 28.-án 00:00 órától 2017. szeptember 28.-án 24:00 óráig lehet.


Versenykiírás

VII. BARK.HU Tiszalúci Pergető Kupa 2017.

A Tiszalúci Holt-Tiszán

Helyszín: Tiszalúc Holt Tisza BÁRÁNYSZEG „KŐGÁTTÓL” a „FEKETE HÍD”-ig tartó szakasza

A verseny időpontja: 2017.10.28. /szombat/ 7:30-tól 12:30-ig

A verseny programja:

6:30-ig Gyülekező /Bárányszeg, Piac u./, csónakok vízre tétele
6:30-6:50 Megnyitó, sorsolás
6:50-7:30 Horgászhelyek elfoglalása
7:30 Verseny kezdete
12:30 Verseny vége
13:30-14:00 Eredményhirdetés, ebéd az Egyesület horgásztanyáján /Nádirigó u. 6./

A Holtág leírása: Kb. 2 kilométer hosszú szakasz, tagolt partoldalakkal. Átlagmélysége az aktuális vízszintnek megfelelően változik, kb. 0,5-4 m. Jellemzően csukás és süllős víz. A meder változatos, több helyen akadós. A víz alatt sok a bedőlt fa illetve bokor, valamint a partoldalt nád és sás borítja. Kérünk mindenki, hogy a balesetek elkerülése miatt fokozott figyelemmel közlekedjen, a vízen és az akadós részeken csak lassan haladjon.

Tréninglehetőség: Érvényes területi engedéllyel vagy napijegy vásárlásával, a partról vagy hozott csónakból bármikor lehet tréningezni.

Információ: Takács Ádám      +36205164159

 

Nevezési díj: 8.000.- Ft / csapat

NEVEZÉS: A versenyre nevezni 2017. augusztus 28.-án 00:00 órától 2017. szeptember 28.-án 24:00 óráig lehet. Nevezni kizárólag e-mailben lehet, az shetiszaluc@gmail.com címre küldött jelentkezéssel "VI. BARK.HU Tiszalúci Pergető Kupa nevezés" címmel. Kérjük az e-mailben feltüntetni a csapat nevét, a csapattagok nevét, kapcsolattartó nevét, e-mail címét telefonszámát.

 

A NEVEZÉS CSAK AKKOR TEKINTHETŐ ELFOGADOTTNAK, HA A NEVEZÉSI DÍJ BEFIZETÉSRE KERÜL A NEVEZÉSTŐL SZÁMÍTOTT MAXIMUM 3 NAPON BELÜL!!! A NEVEZÉSI DÍJ A HORGÁSZIRODA NYITVATARTÁSI IDEJÉBEN FIZETHETŐ BE!!!

 

A versenyre maximum 20 csapat nevezését tudjuk elfogadni és minimálisan 10 csapat nevezése esetén kerül megrendezésre.

Kizárólag előzetes nevezéseket fogadunk el!

Nem egyesületi tagok csak érvényes Napijegy megváltásával vehetnek részt a versenyen!

Versenyszabályok

1. A verseny kétfős csapatverseny, melynek során a csapattagok fogásai összeadódnak, és együttesen kerülnek értékelésre. A verseny időtartama öt óra.

 

2. A horgászat csónakból történik, melyet a versenyzőknek kell a versenyhez biztosítaniuk.

 

4. A csapatok fogásaikat a versenybírók felé „JÓLLÁTHATÓSÁGI MELLÉNY” felvételével jelzik, melyről minden csapat saját magának köteles gondoskodni!!!

 

3. A verseny kezdetét illetve végét hangjelzés jelzi.
 

4. A horgászat feltételei:

4.1 A verseny pergetőverseny, melyen horgászni kizárólag műcsalival lehet. Egy készségen egy időben kizárólag egy műcsali használata megengedett. Kötelező a legalább 20 centiméteres harapásbiztos előke használata. A csónakokban tartalék botok megengedettek.

4.2 Horgászni a kijelölt szakasz teljes területén lehet, szabadon választott helyeken, rögzített, csónakokból. A csónakok rögzítése karóval illetve súly vagy horgony segítségével történhet. Vontatni tilos! A kezdő horgászhelyek megválasztásának a sorrendjét sorsolás dönti el. A csapatok a sorsolás sorrendjében 1 percenként indulhatnak el a kezdőhelyek elfoglalására.

4.3 A helyeket úgy kell megválasztani, illetve változtatni, hogy a többi csapatot közben ne zavarjuk a horgászatban. A csónakok között megfelelő távolságot (kb. 30 m) kell megtartani.

4.4 A csónakokban a versenyzőkön kívül más személy nem tartózkodhat. A versenyzők a verseny során külső segítséget nem vehetnek igénybe, a halfogásban, a halak kiemelésében csak az egy csónakban ülő csapattagok segíthetnek egymásnak.

4.5 A verseny során elektromos csónakmotor használata megengedett.

4.6 Halradar használata tilos.

4.7 A halak kiemelése, kizárólag kíméletesen: merítőszákkal, lip-grippel vagy kézzel történhet. Vágóhorgot használni, a halat a szemgödrébe nyúlva kiemelni tilos!

4.8 A kiemelt halakat óvjuk a sérülésektől. Kíméletesen bánjunk velük. A hanyag, kíméletlen bánásmód miatt erősen sérült, esetleg elpusztult halak a versenybe nem számítanak be!

4.9 Hal fogását a mérlegelők felé kézfeltartással jelezzük.

4.10 Drótszák, szájbilincs nem használható. A halak mérlegelése a verseny során folyamatosan történik. A mérlegelt halat azonnal vissza kell helyezni.

4.11 Amennyiben a verseny során valamilyen szabálytalanságot tapasztal, panasza, kérdése, esetleg bármilyen észrevétele van, azt azonnal jelezze személyesen vagy mobiltelefonon Takács Ádám      70/775-8229.

 

4.12 Értékelés:

A verseny díjazottjai:

§ Az I.-II.-III. helyezett páros (csónak)

§ A legnagyobb halat fogó versenyző.

A versenybe kizárólag ragadozóhalak számítanak be. Értékelhető halak: Csuka, süllő, harcsa, balin, sügér.

 

Az értékelés módja:

A kifogott halak centiméterben mérve. Minden centiméter egy pont. A kifogott méretes nemes halak után darabonként további 30 plusz pont jár.

Például:

csuka (38 cm) + sügér (15 cm) + sügér (15 cm)= 38+15+15 azaz 68 pont.

csuka (42cm) + balin (20 cm) = 42+30+20 azaz 92 pont   

 

Csak a versenyt lefújó hangjelzés előtt kiemelt és szabályosan akadt halak számítanak. Szabályos akadásnak számít az is, ha a horog a szájszeglet előtt kívülről akad a szájkörnyékbe, vagy a szem környékbe.

A rangsort a szerzett pontok alapján és nem egyszerűen a fogott halak mérete alapján állapítjuk meg.

Pontegyenlőség esetén sorsolás dönt.

Mérlegelés után a fogott halakat kíméletesen vissza kell engedni!

A versenybíróknak (mérlegelőknek) minden esetben igazuk van, óvásnak helye nincs!

 5. A versenyzők a versenyen saját felelősségükre vesznek részt. A rendezőség a versenyen történő esetleges balesetekért és károkért semmilyen nemű felelősséget nem vállal.

 

 

Sporthorgász Egyesület Tiszalúc vezetősége  

Takács Ádám

Versenyfelelős

+36205164159


További hírek:

May 31, 2016

Nyerteseink beszámolója az Árpád-hegyi horgásztóról

by Bark Kapitány

Májusi nyereményjátékunk keretén belül nyertesünk másod magával az Árpád-hegyi horgásztó szigetén horgászhatott május utolsó hétvégéjén! A hétvégéről készült beszámoló is.

Részletek

May 10, 2016

BARK-kinek? Beszámoló Jakó Lászlótól

by Bark Kapitány

Szenvedélyes pergető horgász vagyok, ezt talán már sokan tudják rólam. Élvezettel járom a vizek partjait, cserkelek, talpalok hosszú órákon és kilométereken át.Aki az én utamat járja, az tudja, milyen kihívás egy patakon, kisebb folyón a szemközti fák ágai alá hinteni a csalit, hogy kicsalogassuk az alant rejtőző domolykót, csukát, vagy harcsát.

Részletek

Apr 10, 2016

Új modellel bővült a BST csapat flottája!

by Bark Kapitány

Az elmúlt évben, köszönhetően a BARK BT 310 típusú gumicsónaknak sok új horgászkalandban volt részünk. A kíváncsiság hajtott minket kipróbálni egy másik modellt is.

Részletek

Feb 1, 2016

Erdei P. (BST) beszámolója első BARK-os horgászatáról

by Bark Kapitány

Az elmúlt évekhez hasonlóan a hidegvízi süllőzés mellett néhány alkalmat a harcsák megtalálására és megfogására szánunk. Ezek a horgászatok főleg arról szóltak, hogy a kikötőben lévő fa csónakkal és a rajta található 5 LE motorral 1-2 órát csónakáztunk nem kifejezetten kellemes időben a kiszemelt helyhez, melyek általában mély gödrök vagy meredek kövezések voltak. Ezek a hosszú utak sajnos az amúgy is szűkös, horgászatra szánt időnkből vett el értékes órákat.

Részletek